Pronađeni delovi malezijskog aviona

Indonežanski zvaničnici saopštili su da su uvereni da četri velika dela koji su spasilački timovi pronašli na dnu okeana pripadaju malezijskom avionu "Er Azija"

Izvor: Tanjug

Subota, 03.01.2015.

09:26

Default images
Foto: Beta/AP

Najveći predmet, dužine 18 metara a širine 5,4 metra, očigledno je deo trupa malezijske letelice, saopštio je šef spasilačke službe Bambang Soelistjo, a preneo AP.

Spasilački timovi do sada su izvukli 30 tela nastradalih iz aviona "erbas A320-200", koji se srušio tokom oluje, a kako je Soelistjo rekao glavni cilj potrage danas je "pronalaženje i izvlačenje žrtava".

Spasioci su potragu ograničili na područje oko 45 sa 35 nautičkih milja, smešteno oko 75 nautičkih milja od Pangkalan Buna, grada na Borneu.

Vest o otkriću delova letelice dolazi u trenutku kada je indonežansko ministarstvo za saobraćaj saopštilo da avion nije imao odbrenje za let i da je kompaniji "Er Azija" do završetka istrage suspendovana dozvola za letove od Surabaja do Singapura.

U saopštenju portparola ministarstva se navodi da "Er Azija" nije imala dozvolu da leti na liniji Surabaja-Singapur nedeljom, kada se nesreća dogodila, i da nije tražila izmenu reda letenja.

Od 162 putnika i članova posade na letu QZ8501, 155 su bili Indonežani, tri Južnokorejca, i po jedan državljanin Singapura, Malezije, Britanije i Francuske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: