Četvrtak, 01.01.2015.

22:21

FR:Za isporuku Mistrala RUS mora...

Francuski ministar odbrane Žan-Iv Le Drian izjavio je da za isporuku nosača helikoptera "Mistral" Rusiji mora biti poštovan režim prekida vatre u Ukrajini.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Beta/AP, arhiva

On je dodao i da se mora razraditi mapa puta za rešenje tog problema.

"Potrebno je da se u tom delu Evrope poštuje režim prekida vatre i da se pojavi politička mapa puta koja će omogućiti jasnu situaciju i mir u regionu", rekao je ministar za radio Europ-1.

On je dodao da vidi da se preduzimaju napori, ali da "zasad oni nisu osetni i ne mogu biti provereni, pa ne možemo da donesemo odluku", prenela je RIA Novosti.

Ugovor o isporuci dva nosača helikoptera tipa "Mistral" sklopile su 2011. francuska kompanija DCNS i ruski Rosoboroneksport, a Francuska je trebalo da isporuči prvi desantni brod "Vladivostok" još 14. novembra ali se to nije dogodilo.

Predsednik Francuske Fransoa Oland je, kako preosi ruska agencija, izjavio da je odlučio da obustavi isporuku "Vladivostoka" zbog situacije u Ukrajini, a početkom decembra francuski premijer Manuel Vals rekao je da smatra da je preuranjeno pričati da je posao "propao".

Iz Moskve je više puta poručeno da Rusija očekuje od Francuske ili isporuku brodova, ili povraćaj novca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

1 d

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: