Sreda, 31.12.2014.

15:46

"Putnici bez sigurnosnih prsluka"

Zvaničnik indonežanske službe za spasavanje rekao je da nijedna od pronađenih žrtava aviona "Er Azije" nije nosila prsluk za spasavanje.

Izvor: Tanjug

Default images

"Nije bila nijedna žrtva koju smo pronašli, a da je nosila prsluk za spasavanje", rekao je Tatang Zaenudin, zamenik šefa za operacije u indonežanskoj službi za potragu za spasavanje.

On je precizirao da je jedno telo pronađeno u 8.20, a prsluk za spasavanje u 10.32 časova po lokalnom vremenu, preneo je Rojters.

Kako prenosi AP, loše vreme praćeno jakom kišom i vetrom je tokom dana ometalo napore spasilaca da izvuku žrtve.

Prethodno je pronađeno sedam tela, uključujući stjuardesu u crvenoj uniformi Er Azije, rekao je za američku agenciju zvaničnik indonežanske službe za potragu Henri Bambang Soelistjo.

Sonar je takođe identifikovao nešto što je ličilo na velike delove aviona, ali jake struje su pomerale ostatke aviona.

Vremenski uslovi sprečavali su ronioce da zarone u Javansko more, a helikopteri su uglavnom ostali na kopnu, ali 18 brodova je nastavilo potragu u suženoj oblasti, a četiri od sedam tela je izvučeno u sredu pre nego što je potraga za taj dan obustavljena.

Indonežanska Meteorološka i geofizička agencija predvidela je da će se vremenski uslovi pogoršati i da će jaka kiša trajati do petka.

Prema rečima indonežanskog zvaničnika Sunarbovo Sandija, koji koordiniše spasilačkom operacijom u Pangkalan Bunu na ostrvu Borneo, izgleda da su morske struje odnele olupinu 50 kilometara od jučerašnje lokacije.

"Očekujemo da će tela biti izbačena na plaže", dodao je on.

Prva dva tela žrtava iz aviona "Er Azije" koji je nestao u nedelju ujutru dopremljena su ranije danas u indonežanski grad Surabaja, gde čekaju rođaci stradalih putnika.

Avion sa 162 putnika i članova posade nestao je u nedelju ujutro usled loših vremenskih uslova na letu od indonežanskog grada Surabaja do Singapura.

U avionu je bilo 137 odraslih putnika, sedamnaestoro dece i jedno odojče, kao i dva pilota i pet članova posade.

Nije još jasno šta se dogodilo sa avionom, ali poslednja komunikacija sa kontrolom leta bila je molba pilota da mu se odobri da leti na većoj visini kako bi izbegao loše vreme. Kad je to odobreno, nije bilo odgovora iz aviona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Izbija novi rat? "To je jedino rešenje"

Dok je celi svet i dalje fokusiran na dešavanja u Ukrajini, ali i na područje Gaze, tenzije na severu Afrike, zbog teritorije Zapadne Sahare, i dalje su prisutne, a pripadnici pokreta za nezavisnost ističu kako je rat jedino rešenje.

11:06

23.7.2024.

1 d

Svet

Mađarska uzvraća udarac Evropskoj uniji

Mađarska će blokirati fondove Evropske unije za zemlje članice koje su poslale municiju u Ukrajinu dok Kijev ne dozvoli da nafta ruske kompanije Lukoil prođe kroz naftovod na njenoj teritoriji, saopštio je u utorak mađarski ministar spoljnih poslova.

21:43

23.7.2024.

1 d

Aktuelno

Uhapšen je

Južnokorejsko tužilaštvo saopštilo je da je uhapšen osnivač tehnološkog giganta Kakao.

13:20

23.7.2024.

1 d

Podeli: