Petak, 26.12.2014.

15:46

"Da Vučić vidi šta mu Dačić misli"

Do rekonstrukcije vlade ne dolazi zato što Aleksandar Vučić to voli ili ne voli već zato što se želi dobiti efikasnija i vrednija vlada, kaže Zorana Mihajlović.

Izvor: Tanjug

Default images

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da o rekonstrukciji vlade apsolutno nije bilo reči, a da će, ako se o tome uopšte bude govorilo, to biti samo iz jednog razloga - da vlada bude efikasnija.

Mihajlovićeva je, povodom izjave ministra spoljnih poslova Ivice Dačića da je premijer o promenama govorio juče na sednici Vlade Srbije, te da je tada rekao da će o tome razmišljati krajem januara i početkom februara, rekla da do rekonstrukcije vlade ne dolazi zato što Aleksandar Vučić to voli ili ne voli, već zato što se želi dobiti efikasnija i vrednija vlada.

"Mislim da bi Dačić to trebalo da zna budući da je nekada bio premijer", rekla je Mihajlovićeva.

"Pretpostavljam", dodala je, "da gospodin Dačić ne bi voleo sa ove pozicije na kojoj se sada nalazi dođe do bilo kakve promene".

Podsetila je da su Aleksandar Vučić, ali i SNS obećali da će vlada raditi vrednije i efikasnije.

"A ako bude bila rasprava o rekonstrukciji, a nije je bilo, biće je samo iz jednog razloga - da vlada bude efikasnija", rekla je Mihajlovićeva i ukazala:

"Ali dobro je da Vučić vidi šta mu Dačić stvarno misli".

Premijer Aleksandar Vučić negirao je da će ministri finansija i privrede Dušan Vujović i Željko Sertić biti smenjeni u rekonstrukciji vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

140 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Izbija novi rat? "To je jedino rešenje"

Dok je celi svet i dalje fokusiran na dešavanja u Ukrajini, ali i na područje Gaze, tenzije na severu Afrike, zbog teritorije Zapadne Sahare, i dalje su prisutne, a pripadnici pokreta za nezavisnost ističu kako je rat jedino rešenje.

11:06

23.7.2024.

1 d

Svet

Mađarska uzvraća udarac Evropskoj uniji

Mađarska će blokirati fondove Evropske unije za zemlje članice koje su poslale municiju u Ukrajinu dok Kijev ne dozvoli da nafta ruske kompanije Lukoil prođe kroz naftovod na njenoj teritoriji, saopštio je u utorak mađarski ministar spoljnih poslova.

21:43

23.7.2024.

1 d

Aktuelno

Uhapšen je

Južnokorejsko tužilaštvo saopštilo je da je uhapšen osnivač tehnološkog giganta Kakao.

13:20

23.7.2024.

1 d

Podeli: