Vučić u Rimu razgovara sa Rencijem

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić boraviće danas u zvaničnoj poseti Italiji.

Izvor: Tanjug

Sreda, 10.12.2014.

08:59

Default images

Tokom jednodnevnog boravka u Rimu Vučić će se sastati sa predsednikom Italije đorđom Napolitanom, predsednikom Vlade Italije Mateom Rencijem, kao i sa predsednikom italijanskog Senata Pjetrom Grasom, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Vučić je u izjavi za agenciju ANSA rekao da je zahvalan Italiji na konstantnoj podršci evropskom putu Srbije.

"Italija je jedna od zemalja koja je najviše podržavala Srbiju na njenom evropskom putu", rekao je Vučić.

Osvrćući se na Južni tok, Vučić je rekao da je odustajanje od tog projekta bilo "jako loša vest za Srbiju", kako zbog energetske stabilnosti, tako i zbog građevinskih firmi.

"Sada moramo da revidiramo našu politiku na energetskom planu. Nema sumnje da ću sa premijerom Rencijem razgovarati o toj temi. Želim da čujem šta on misli o tome", rekao je Vučić.

Italija je jedna od zemalja učesnica tog projekta.

Kako je rekao Vučić, Italija je jedan od najznačajnijih trgovinskih partnera Srbije.

Italijanska ulaganja su veoma značajna za privredu naše zemlje, rekao je on.

"Italija sprovodi značajne reforme i podržava rast kao novi model ekonomske politike. Mi se slažemo sa takvom politikom", zaključio je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: