Utorak, 02.12.2014.

21:14

Prekid blokade Filozofskog na 24 h

Blokada na Filozofskom fakultetu uslovno je prekinuta na 24 sata.

Izvor: Tanjug

Default images

Okupljeni u Samoorganizovanom studentskom pokretu očekuju da im u tom roku dekan da garancije da su njihovi zahtevi ispunjeni.

"Danas je održan zbor studenata, kojem su prisustvovali i predstavnici Ministarstva prosvete, kao i članovi Saveta fakulteta, na kojem je odlučeno da se blokada uslovno obustavi", rekao je Tanjugu jedan od studenata, učesnika blokade.

"Blokada je uslovno prekinuta, sa tim da mi u naredna 24 sata treba da dobijemo garanciju dekana, potpisanu i pečatiranu i objavljenu na sajtu fakulteta, da je ispunjen zahtev koji se tiče besplatne prijave ispita do 72 boda, kao i datum otpočinjanja razgovora za Savetom", rekao je on.

U Upravi fakulteta kažu da se čeka izveštaj prosvetne inspekcije.

Ministar prosvete Srđan Verbić rekao je da je najvažnije da se nastavi dijalog i da se što pre napravi plan nadoknade časova.

"Dekan i Uprava fakulteta su se usaglasili i dogovorili da izađu u susret studentima i ispune njihove zahteve, tako da će nastava biti nastavljena sutra ujutro. Ocekujemo da studenti sutra dobiju i formalno obaveštenje od Uprave da su njihovi zahtevi prihvaćeni", rekao je Verbić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

14 h

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

16 h

Podeli: