Pastor: Okupiti stručnjake

Potrebno je oformiti tim stručnjaka koji bi pomogli da se reši pitanja finansiranja pokrajine, nadležnosti i promene Ustava, izjavio je Ištvan Pastor.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.11.2014.

13:55

Default images

On je u razgovoru sa šefom Delegacije EU u Srbiji Majklom Davenportom u Novom Sadu izjavio da je ideja da i dalje postoji pozicija i opozicija, ali da se oformi tim stručnjaka, kao što je to bio slučaj kada je donet Statut Vojvodine, koji će napraviti značajne korake za donošenje ovih akata, rekao je Pastor i dodao da je ta potreba potpuno realistična.

Majkl Davenport i Ištvan Pastor razgovarali su o najnovijim političkim dešavanjima u Srbiji i Vojvodini i koracima u funkcionisanju pokrajinske administracije.

Davenport se interesovao za poslednja dešavanja u vezi sa rekonstruisanom Pokrajinskom vladom, ali i o proteklim izborima za Nacionalne savete nacionalnih manjina u Srbiji koji su, prema njegovim rečima, praćeni sa velikom pažnjom, navodi se u saopštenju Skupštine Vojvodine.

Pastor je istakao da i nakon rekonstruisane Pokrajinske vlade ne vidi drugi izlaz iz trenutnih problema, osim otvorenog dijaloga i učešća svih političkih aktera u vezi sa aktima koje je neophodno doneti kako bi Vojvodina nesmetano funkcionisala.

"U narednih godinu i po dana, koliko je ostalo do kraja ovog mandata, trebalo bi da se reše pitanja finansiranja pokrajine, nadležnosti i započne razgovor u vezi sa pitanjem promene Ustava i ustavnog položaja Vojvodine", rekao je Pastor.

"Najbolje bi bilo da se dogovorimo oko ključnih stvari, dinamike realizacije, pa tek onda razgovaramo o izborima, jer destabilizacija političkih prilika u Pokrajini ne ide u prilog rešavanju značajnih pitanja", ocenio je Pastor.

Davenport je sa Pastorom razgovarao i o incidentima nakon utakmice Srbije i Albanije, ocenivši da su nadležni organi pravovremeno reagovali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: