Tači: Nema 100 odsto zadovoljenih

Hašim Tači povodom medijskih napisa da je sa DSK postignut sporazum, rekao da ''u politici niko ne može da bude 100 odsto zadovoljen''.

Izvor: B92

Utorak, 04.11.2014.

19:45

Default images

Iz DSK je saopštenjem potvrđena podrška koaliciji VLAN.

Na direktno pitanje novinara da li je spreman da funkciju premijera prepusti lideru DSK Isa Mustafi, lider Demokratske partije Kosova (DPK) je posle sednice Predsedništva DPK ostavio utisak da je to moguće, preneli su mediji u Prištini.

Prema Tačijevim rečima, bez obzira na to što je koalicija VLAN najavila da će redizajnirati svoj koalicioni politički sporazum, institucije se ne mogu formirati bez DPK, jer je ta partija pobednik izbora.

Tači je pozvao lidere ostalih stranaka da ''idu kod predsednice Kosova, kako bi se što pre rešila situacija''.

I DSK je danas održala sednicu Predsedništva, a posle sednice je saopštenjem potvrđena podrška koaliciji VLAN, koja čini parlamentarnu većinu.

DSK je podsetio na stav da koalicija VLAN čini parlamentarnu većinu.

Politički analitičari na Kosovu smatraju da predsednica Kosova treba da utiče na predsedavajuću Skupštine Kosova Floru Brovinu da sazove konstituivnu sednicu, a ne da samo da okuplja lidere parlamentarnih partija u kabinetu.

Spend Kursani, politički analitičar, rekao je za Radio Kosovo da predsednica Kosova Atifete Jahjaga treba da ''utiče na predsedavajuću skupštine Kosova Floru Brovinu da sazove što pre konstitutivnu sednicu.

Politički analitičar iz Prištine Fatmir Šeholi rekao je za Tanjug da je DSK večerašnjim sastankom predsedništva DSK "stavio tačku na sve medijske spekulacije koje se plasiraju iz raznih krugova sa ciljem obmane javnosti''.

''DSK je kao velika politička partija dokazala da se drži potpisanih sporazuma i formiranja kosovskih institucija putem legalno izabranih poslanika u skupštinu Kosova koji čine parlamentarnu većinu", kazao je Šeholi.

DSK, čiji je lider Isa Mustafa, sinoć je kategorički demantovao navode nekih albanskih medija da će ta stranka ući u koaliciju sa Tačijevom DPK.

Prvi savetnik i Mustafin najbliži saradnik Bajram Gecaj je u ime DSK odlučno odbacio vest, objavljenu sinoć na nekim portalima Albanije, koju su preuzeli pojedini kosovski portali, da će DSK napustiti opozicionu koaliciju i ući u savez sa Tačijevom DPK.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: