BG: Četvoro mladih poginulo u udesu

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se oko ponoći dogodila u Beogradu, četiri mlade osobe su poginule, a jedna devojka je zadobila teške telesne povrede.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 27.10.2014.

07:12

Default images

Ona je bez svesti prevezena u Urgentni centar, na odeljenje reanimacije.

Kako su naveli dežurni u Hitnoj pomoći, život su izgubila tri muškarca i jedna devojka. Radi se o osobama od oko 20 godina.

"Jedna devojka je imala teške povrede, u pitanju je politrauma, dakle povreda više organa i sistema, zbog čega je prevezena na odeljenje reanimacije Urgentnog centra", kazala je za Betu portparolka beogradske Hitne pomoći Nada Macura. Ona je dodala da povređena devojka ima otvoren prelom desne podlaktice, leve natkolenice i desne potkolenice, i da je bez svesti dovezena u Urgentni centar.

Devojka koja je povređena u saobraćajnoj nesreći ima izuzetno teške povrede opasne po život, rekao je jutros Tanjugu zamenik direktora Urgentog centra dr Dušan Jovanović.

Nesreća se dogodila nešto pre ponoći, kod motela "Hiljadu ruža".
Foto: B92
Do nesreće je došlo kada se automobil "reno klio" beogradske registracije direktno sudario sa kamionom turskih registarskih oznaka na "Kružnom putu".

Sudar je bio strahovit i prednji deo putničkog automobila je potpuno smrskan. Intervenisali su i vatrogasci. Tokom policijskog uviđaja, koji je trajao nekoliko sati, na Kružnom putu stvorila se kilometarska kolona vozila.
Foto: B92
RTS javlja da je vozač kamiona nepovređen.

U putničkom automobilu su bile mlade osobe koje su se, prema saznanjima javnog servisa, vraćale sa svadbe.

U noći između nedelje i ponedeljka, dogodile su se još dve neseće, ali u njima nije bilo ozbiljnije povređenih.

Lekari su imali 134 intervencije, od kojih 24 na javnom mestu, a najviše su se za pomoć javljali hronični bolesnici.

"Manje poginulih, ali broj i dalje veliki"

Direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović izjavio je da nikada nije bilo manje poginulih u saobraćajnim nesrećama u Srbiji, ali da je taj broj i dalje veliki.

On je u izjavi agenciji Beta objasnio da je od januara do novembra prošle godine preko 500 ljudi poginulo, a da je broj poginulih u istom periodu ove godine 415, ali, mada je to manje, "400 poginulih i dalje predstavlja veliki broj".

On je kazao da je situacija u odnosu na prethodne godine u Srbiji mnogo bolja, ali da još nije dostignut nivo razvijenih evropskih zemalja.

"Saobraćajna policija značajno je unapredila svoj rad, ali problem predstavljaju nebezbedni putevi, neprilagođena brzina, alkohol. Ima pešaka koji nisu svesni opasnosti određenog ponašanja", kazao je Okanović.

On je kao problem naveo i to što je vozni park star, i dodao da je sa novim automobilima sigurnost u saobraćaju veća, a da su automobili u Srbiji stari 15 godina i više.

Okanović je kazao da su vozači u Srbiji za poslednje tri godine prihvatili činjenicu da su zimske gume korisne, ali problem je to što mnogi kupuju polovne pneumatike koji su "praktično otpad iz inostranstva".

"Šara možda izgleda dobro, dovoljno duboko, ali to su pneumatici sa vozila koja su učestvovala u saobraćajnim nesrećama pa su možda iskrivljeni, pravljeni od lošeg materijala, ili čuvani nepropisno, na primer dugo bili izloženi suncu", kazao je Okanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: