Utorak, 21.10.2014.

15:59

OEBS: Istražiti hakerske napade

Predstavnica OEBS-a za slobodu medija Dunja Mijatović pozvala je vlasti u Albaniji, BiH i Srbiji da istraže sve hakerske napade na sajtove medija.

Izvor: Tanjug

Default images

Ona je ocenila da ti napadi predstavljaju jasnu pretnju po slobodu medija.

Ona je u saopštenju istakla da su nedavno uočeni napadi koji su sprečavali aktivnosti novinara i da to mora biti predmet istrage nadležnih vlasti u svim zemljama.

U protekla dva dana internet servis bosanske agencije Fena i magazina BUKA bili su meta hakera, a protekle nedelje je sajt albanskog javnog servisa bio zamenjen, od strane hakera, provokativnim slikama, navodi se u saopštenju u kojem se podseća da su predmet napada hakera bili i sajtovi u Srbiji - 24sata.rs, Blic, e-novine, Kurir i Telegraf.

"Ti napadi su pretnja po sajber-bezbednost, koja je od ogromnog značaja za slobodu medija i slobodan protik informacija", podvukla je Mijatović.

Ona je naglasila da smo svedoci porasta hakerskih napada koji moraju biti istraženi u cilju zaštite portala i omogućavanja novinarima da obavljaju svoj posao bez ometanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban "uvalio kosku" Beogradu?

Mađarski premijer Viktor Orban pohvalio je planove nemačke vlade koja ispituje mogućnost da se procedure za odobravanje azila obavljaju u zemljama koje nisu članice Evropske unije.

9:48

24.6.2024.

1 d

Podeli: