Olsi Rama: Nemam ništa s dronom

Brat albanskog premijera Olsi Rama stigao je u Tiranu nakon što je pušten, i demantovao da stoji iza incidenta na fudbalskoj utakmici Srbija-Albanija.

Izvor: B92

Sreda, 15.10.2014.

01:27

Default images

Informacija o njegovom puštanju potvrđena je oko 2h ujutru Tanjugu u MUP-u.

"Nemam ništa sa letelicom... ne razumem odakle je došla ta priča", izjavio je Olsi Rama po dolasku u Tiranu.

Rama je kao "spekulacije" odbacio navode srpskih medija da je on organizovao incident i da je upravljao letelicom.

"Nisam ni hapšen niti privodjen. Kada se incident dogodio, situacija je postala haotična, policajci su pregledali sve. Pokazao sam im američki pasoš i kameru. To je trajalo nekoliko minuta", ispričao je Rama koji je jutros stigao u Tiranu s delegacijom albanske reprezentacije.

Ekipu su na aerodromu Rinas dočekali nekoliko albanskih ministara i hiljade navijača.

Kako je ranije navela TV stanica "News24" iz Tirane, Rama je sa još trojicom Albanaca bio zadržan oko 40 minuta na stadionu Partizana, ali je zatim "ukrcan u vozilo" i prebačen na aerodrom.

Stanica se pozvala na izvore bliske premijeru Albanije Ediju Rami, a prištinska "Gazeta ekspres" je posle ponoći objavila kratku informaciju u kojoj se navodi da "uprkos izveštajima iz Srbije, Rama nije uhapšen". Prema saznanjima B92, što su potvrdili i albanski izvori, nakon incidenata na stadionu Partizana grupa Albanaca je privedena u VIP loži, a među njima je bio i brat albanskog premijera.

Postojala je sumnja da je baš Rama upravljao dronom, što je objavio i RTS, pozivajući se na "potvrdu iz MUP-a".

Iako se nezvanično moglo čuti i da je uhapšen, poslednje informacije govore da je Rama pušten, kao i da je policiji pokazao pasoš Sjedinjenih Američkih Država.

"Ambasador Albanije je rekao da su tri osobe zadržane i da su im proveravani pasoši Sjedinjenih Američkih Država. Pojavile su se i informacije da je zadržavanje bilo povezano sa sumnjom da je jedno od zadržanih lica krilo kod sebe daljinski upravljač za upravljanje letelicom", navodi News24.

Dodaje se da je "došlo do zabune", a da su četiri osobe posle pregovora sa srpskom policjiom "puštene" i nisu uhapšene.

"Vladini izvori sugerišu da će se Olsi Rama vratiti u zemlju zajedno sa novinarskim ekipama", navodi se.

Veliki incident se dogodio u jeku nagoveštaja poboljšanja odnosa Srbije i Albanije, zbog čega je za 22. oktobar najavljena poseta Beogradu premijera Albanije Edija Rame, što bi bio prvi slučaj dolaska premijera Albanije u Srbiju u poslednjih 70 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

298 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: