R. Nikolić novi gradonačelnik KG?

Predsednik Izvršnog odbora SNS Radomir Nikolić rekao je da je spreman da preuzme funkciju gradonačelnika Kragujevcu ukoliko bude predložen za to.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 13.10.2014.

08:55

Default images

Nikolić je izjavio da će, ako ga stranački organi i savet nove vladajuće koalicije u Kragujevcu predlože za gradonačelnika, prihvatiti taj predlog. Radomir Nikolić je najavio da će nova većina u Kragujevcu danas podneti inicijativu za smenu aktuelnog gradonačlenika Veroljuba Stefanovića i njegove vlasti.

Nikolić je za "Novosti" rekao da će Stevanović maksimalno odlagati zakazivanje sednice Skupštine grada, u nadi da će se pojedini odbornici predomistiti, ali da je u svojim namerama usamljen.

Funkcioner SNS je naglasio da će nova gradska vlast biti okrenuta potrebama građana, a ne svojim, i da se ne menjaju ljudi, već način na koji sistem funkcioniše.

On je ocenio i da je vlast u Vojvodini slična kragujevačkoj i da je "zrela za promene".

"Interesuje ih ostanak po svaku cenu, a ne kvalitet života ljudi u Vojvodini. Zrelo je za promene. Verujem da to vide i stranke koje pomažu DS-u da opstane na vlasti", rekao je on.

Upitan da prokomentariše navode da premijer Aleksandar Vučić nije dobio dovoljnu podršku saboraca kad mu je brat pretučen, Nikolić je odgovorio da postoji velika želja da se naruše odnosi unutar SNS-a, ali da će ta taktika političkih protivnika stranke biti neuspešna.

"Vrši se zamena teza - nisu naprednjaci ti koji ne pružaju podršku premijeru, već ostaci starog aparata u bezbednosnim službama. Moj stav je da je prebijanje premijerovog brata slanje jasne poruke ovih struktura. Oni moraju da shvate da je premijera izabrao narod na izborima", poručio je Nikolić.

Na pitanje da li su svi funkcioneri SNS-a podneli ostavke na višak funkcija i da li će neko zbog oglušivanja o taj zahtev biti izbačen iz stranke, Nikolić je odgovorio da je više od 200 funkcionera podnelo ostavke na neku od funkcija, a da će se o političkoj sudbini trojice koji to nisu učinili, raspravljati na narednoj sednici Izvršnog odbora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: