Subota, 16.08.2014.

15:54

Pomoć deci ometenoj u razvoju

Ministar za socijalna pitanja Aleksanadar Vulin predao je Domu za decu ometenu u razvoju u manastiru Sveta Petka Izvorska dve tone konzervirane hrane.

Izvor: Tanjug

Default images

"Država je tu da pomogne, naš Centar za socijalni rad je nosilac projekta i mi ćemo naravno nastaviti sa saradnjom i gledati da je unapredimo, poboljšamo, uvećamo. Ali nema tih zgrada i novca koji mogu da zamene ljubav koju sam ovde video", rekao je Vulin.

On je poručio da briga o toj deci ne bi bila moguća bez požrtvovanog rada monahinja i da će država nastaviti da im pomaže.

"Vidite da ova deca ovde nalaze i ljubav i pažnju i ovde nalaze uslove na kojima svako može da im pozavidi... Bez ogromne ljubavi sestrinstva i bez ogromnog samopožrtvovanja ovo jednostavno ne bi bilo moguće", rekao je Vulin.

On je dodao da, iako su crkva i država odvojene, da se pokazuje da one mogu da sarađuju kada prepoznaju zajednički interes i potrebu da se pomogne onima kojima je pomoć potrebna.

"Crkva i država nastaviće da rade na svim projektima gde mogu da doprinesu jedni drugima... Ugled i poverenje koje naša crkva uživa u srpskom narodu nije nešto što se može olako posmatrati i pogotovo ne zanemariti, a država je tu da i taj ugled i snagu upotrebi i pomogne onima kojima je pomoć zaista potrebna", rekao je Vulin.

On je podsetio da će se ovakve akcije nastaviti u skladu sa politikom Ministarstva da se svake nedelje obezbedi pomoć za jednog korisnika koja ne ide iz budžetskih sredstava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: