Petak, 15.08.2014.

15:23

Snežana Divac o slučaju "kantrimen"

Snežana Divac, supruga predsednika OKS, odbacila je tvrdnje medija da je usmrtila Luku Jovanovića automobilom i navela da je to napad na nju i njenu porodicu.

Izvor: B92

Default images

Navode objavljene o njoj na sajtu lista "Tabloid" oštro su osudila i novinarska udruženja.

Predsednica fonda "Ana i Vlade Divac" je u otvorenom pismu izrazila najdublje saučešće porodici Luke Jovanovića i navela da zbog njihovog bola i tuge takvi napisi jesu i udar na porodicu Jovanović.

Ona je zatražila i da se hitno ispita ko stoji iza navoda da je ona "ubica koji se krije".

"Taj tekst je udar i na sve one koji su bili i koji će biti javno optuženi lažnim informacijama, kao i na sve građane, koji svoje mišljenje grade na osnovu neistinitih podataka plasiranih u medijima. Ja sam vlasnik običnog 'minija', sa američkim tablicama i ta činjenica je lako proverljiva. Policija je po službenoj dužnosti obavila proveru mog automobila", navela je Snežana Divac.

Ona dodaje da zahteva od policije i relevantnih institucija da sa istom revnošću ispitaju ko stoji iza javno objavljenih neistina da je ona ubica koji se krije.

"Takođe, zahtevam da autori ovog kriminalnog teksta budu najstrože kažnjeni", navodi na kraju otvorenog pisma Snežana Divac.

Ranije danas, NUNS i UNS su povodom navoda o ovom slučaju naveli da "Tabloid" serijski krši sve profesionalne standarde i etičke norme novinarskog poziva.

Tokom izveštavanja o ovom slučaju pojedini tabloidi su objavili i spisak poznatih ličnosti koje voze vozila marke "mini". Podsetimo, Luka Jovanović je 25. jula s još nekoliko prijatelja pokušavao da pomeri automobil kome je otpao točak na silasku s Brankovog mosta kada ga je pokosio automobil za koji se pretpostavlja da je "mini kantrimen", a koji je dolazio iz pravca Zelenog venca.

Lukin otac je nekoliko dana stajao na mostu sa sinovljevom slikom tražeći pravdu i otkrivanje počinioca, a danima su se održavali i protesti zbog te tragedije.

Vozač "mini kantrimena" je posle nesreće, bez zaustavljanja, pobegao s mesta nesreće, a nakon pritiska javnosti beogradska policija je u nedelju objavila i snimak s mesta udesa.

Prema rečima ministra policije, u istragu ubistva Luke Jovanovića na Brankovom mostu u Beogradu uključeno je više od 100 policajaca, a njih 20 samo pregleda snimke s graničnih prelaza. Sumnja se da je vozilo imalo strane registarske tablice, a ministar je naveo da nema informacija da je vozilo koje je izazvalo nesreću napustilo Srbiju.

Nakon što je direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović rekao da zastareli video-nadzor ne može da bude opravdanje za policiju koja ne može da nađe vozača "mini moris kantrimena", jer se od takse za registraciju automobila u Srbiji odvaja deo novca za bezbednost saobraćaja, Stefanović je rekao da policija ne postavlja kamere, ne asfaltira puteve, niti popunjava udarne rupe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: