Četvrtak, 07.08.2014.

01:37

Tijana ubijena, uhapšen osumnjičeni

MUP Srbije pronašao je telo nestale Tijane Jurić (15), a lice osumnjičeno za njenu otmicu i ubistvo je uhapšeno, potvrđeno je za B92 u vrhu MUP.

Izvor: B92, RTS

Default images

Pretpostavlja se da je devojčica ubijena iste noći kada je oteta, a njeno telo je zakopano nedaleko od Sombora, u mestu Svetozar Miletić.

Ubica je mesar iz Surčina, koji je tog dana bio u poseti prijateljima u Bajmoku. Kako javlja RTS, uhapšen je u Beogradu i nalazi se u pritvoru.

Osumnjičeni je, nakon hapšenja i višesatnog ispitivanja, priznao da je ubio devojčicu i policiju doveo na mesto na kome ju je zakopao. Odmah zatim, policija je počela otkopavanje i telo je poslato na obdukciju. Mesto na kome je pronađeno telo je deponija, pored državnog puta drugog reda, koja nije u funkciji već godinama. Kako piše "Blic", osumnjičeni je uhapšen juče oko 22 sata, a do njega se došlo nakon saslušanja više stotina osoba koje su ispitivane povodom nestanka devojčice.

Tijana je poslednji put viđena 26. jula, 25 minuta posle ponoći, nedaleko od Sportskog centra "Rata" u Bajmoku. Na neasfaltiranom delu puta pronađeni su predmeti koji su, prema izjavi majke, pripadali devojčici.

Sumnja se da je i ubijena nedaleko od sportskog centra, neposredno nakon što je oteta, a potom odvezena u blizinu Sombora, gde je i zakopana. To mesto se nalazi na 23 kilometra od Bajmoka.

Odmah posle njenog nestanka, u potragu su se, pored srpske i mađarske policije, uključili Evropol i Interpol, kao i međunarodni sajt posvećen nestaloj deci u Evropi.

Najviši zvaničnici srpske policije opisali su potragu za Tijanom Jurić kao "prioritet nad svim prioritetima".

Na rešavanju ovog slučaja bilo je angažovano najmanje stotinu pripadnika MUP-a iz Subotice, Beograda i drugih mesta.

U Bajmoku su, tokom noći, bili i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i direktor policije Milorad Veljović.

Za danas u 10h najavljena je konferencija za novinare ministra unutrašnjih poslova, na kojoj će, kako se pretpostavlja, biti saopšteno više detalja u vezi s ovim slučajem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

548 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: