Utorak, 29.07.2014.

11:03

RUS: Ko uvede sankcije - agresor?

Ruska Državna duma će uskoro razmotriti predlog da se u rusko zakonodavstvo uvrst novi pojam - "država agresor", piše današnji moskovski dnevnik Izvestija.

Izvor: Beta

Default images

Predlagači izmena zakona, članovi vlaajuće Jedinstvene Rusije Jevgenij Fodorov i Anton Romanov, kao i poslanička grupa "Deputatski suverenitet", u koju ulaze sve parlamentarne partije, naveli su u obrazloženju da se pod "zemljom agresorom" podrazumeva država koja je uvela sankcije Rusiji, kao i pojedinim građanima Rusije i ruskim kompanijama.

Autori navode da je spisak "zemalja agresora" neophodan radi "zaštite osnova ustavnog poretka, odbrane zemlje i bezbednosti države, zaštite unutrašnjeg tržišta Rusije i razvoja nacionalne ekonomije".

U slučaju da izmene zakona budu usvojene, fizička i pravna lica, koja su registrovana u "zemlji agresoru", ili ruske kompanije koje su povezane ili zavisne od takvih lica, neće moći da se na teritoriji Rusije bave revizijom ni da pružaju pravne i konsultativne usluge.

Fjodorov je listu rekao da će vlada sama odlučivati o tome koje kompanije će ući u spisak sankcija.

Po njegovom mišljenju, u njemu treba da budu sve velike američke revizorske kompanije i organizacije za konsalting koje rade u Rusiji - Diojt, KPMG, Ernst i Jang, Prajsvoterhaus Kupers, Boston konsalting grup, Makenzi.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo da je najnoviji izveštaj Ujedinjenih nacija o situaciji na istoku Ukrajine "neobjektivan, pa čak i licemeran".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: