Ponedeljak, 21.07.2014.

17:11

Ćuprija: Ukinuta vanredna situacija

Na sednici Štaba za vanredne situacije u Ćupriji danas je ukinuta vanredna situacija u delu opštine koja je bila proglašena zbog požara na staroj deponiji.

Izvor: Beta

Default images

Na sednici Štaba je doneta odluka da se vanredna situacija, koja je bila uvedena u selima Supska, Vlaška, Krušar, Isakovo, Ivankovac, Paljane i Dobričevo, ukine jer je požar ugašen, rekao je zamenik predsednika opštine Ilija Paunović.

"Požar je potpuno ugašen i na redu je sanacija i rekultivacija deponije", rekao je za agenciju Beta Paunovć i dodao da i pored toga što trenutno nema opasnosti, ne može da se isključi mogućnost da neko ponovo namerno ili slučajno upali deponiju.

Požar na staroj deponiji, koji je izbio početkom jula, brzo je lokalizovan, ali je zbog gustog dima, koji se širio s deponije 8. jula proglašena vanredna situacija u nekoliko sela oko deponije.

Požar je gašen tako što je posipana zemlja i pesak preko delova deponije koji su goreli, ali je problem što su požari dubinski pa je vatra tinjala stvarajući gust dim koji se širio okolinom.

Iz Zavoda za javno zdravlje u Chupriji, čije ekipe su obavile merenja na deponiji i u nekoliko sela, pre nekoliko dana je saopšteno da nisu registrovane povećane koncentracije zagađujućih materija koje bi mogle uticati na zdravlje stanovnika.

Deponija je zatvorena 2005. godine, ali su građani i dalje tamo izbacivali smeće, kao i otpad životinjskog porekla.

Deponija nije obezbeđena i niko se o njoj ne stara. Postoji projekat o sanaciji deponije iz 2005. koji nije realizovan zbog nedostatka sredstava, a nedavno je završena javna nabavka za novi projekat sanacije deponije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: