Svet poziva na obustavu agresije

Eskalacija sukoba između Izraela i Hamasa u pojasu Gaze izavala je pozive na uzdržanost iz celog sveta.

Izvor: B92

Sreda, 09.07.2014.

07:40

Default images

Generalni sekretar UN Ban Ki- mun osudio je napade na Izrael i pozvao obe strane da obustave svoju agresiju, preneli su izraelski mediji.

Ban je "ponovio poziv da svi učesnici pokazu maksimlanu uzdržanost i izbegnu dalje civilne žrtve i sveopštu destabilizaciju", rekao je Banov portparol. On je dodao da Ban "osudjuje najnovije višestruke raketne napade na Izrael iz Gaze " i da " ti nasumični napadi na civilna područja moraju prestati".

Šef arapske lige Nabil Elarabi pozvao je na hitan satanak Saveta bezvbednosti UN kako bi se preduzele mere da se nasilje zaustvi.

Britanski ministar spoljnih poslova Vilijam Hejg osudio je napade i apelovao na zatišje.

"Narod Izraela ima pravo da žvi bez stalne bojazni za svoju bezbednost, narod Gaze takodje ima pravo da živi u miru, " rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: