Petak, 27.06.2014.

15:12

HR policija obaveštena o hakerima

Hrvatska policija dobila je obaveštenje o hakerskim napadima iz Hrvatske na portal beogradskog dnevnika Kurir, pa će narednih dana obaviti sve potrebne provere.

Izvor: Beta

Default images

"Obaveštenje o navedenom krivičnom delu primili smo putem Kancelarije Interpola Zagreb, te ćemo narednih dana obaviti sve potrebne provere vezano za okolnosti navedenog događaja", rekli su Beti u pres službi hrvatske policije.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u četvrtak u Beogradu da su nadležnima poznata imena osoba koje su hakerskim napadima ugrozile portal beogradskog dnevnik Kurir i naveo da je reč o navijačima iz Hrvatske.

Vučić je naveo da je reč o osobama iz Zagreba, Rijeke i još nekih hrvatskih gradova, kao i da su napadi krenuli nakon meča Hrvatska-Meksiko na Svetskom prvenstvu u Brazilu koji su Hrvati izgubili i ispali sa Mundijala, i posle Kurirovog izveštaja o tome.

Redakcija Kurira saopštila je da su se napadi pojačali i da ugrožavaju još nekoliko sajtova pored Kurirovog portala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: