Ponedeljak, 05.05.2014.

00:43

Džihadisti izveli napade u Kairu

Grupa džihadista inspirisana Al Kaidom preuzela je odgovornost za dva samoubilačka bombaška napada u Egiptu i najavila nove napade.

Izvor: Tanjug

Default images

Grupa Ansar Bejt al-Makdis (Šampioni Jerusalima) preuzela je odgovornost za napade u petak u blizini prestonice Južnog Sinaja, al-Tura.

U napadu jednog bombaša samoubice ubijen je jedan vojnik, a ranjeno šest, a u napadu drugog, nekoliko sati kasnije, ranjeno je pet civila.

Ova grupa sa sedištem u Sinaju, odgovorna za neke od najsmrtonosnijih napada u Egiptu od svrgavanja islamističkog predsednika Mohameda Morsija, pozvala je na pobunu protiv vojnih vlasti, preneo je AFP.

"Nećemo se smiriti dok ne osvetimo krv i tela muslimana", navodi se u saopštenju grupe objavljenom na veb sajtu džihadista, a misli se na ubistvo Morsijevih pristalica u brutalnoj policijskoj akciji nakon njegovog svrgavanja, u kome je prema podacima Amnesti internešenela ubijeno 1.400 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Pogođena "Gvozdena kupola": Gube totalni rat?

Američki zvaničnici su ozbiljno zabrinuti da bi, u slučaju potpunog rata između Izraela i Hezbolaha, militantna grupa koju podržava Iran mogla da nadvlada izraelsku protivvazdušnu odbranu na severu.

22:12

20.6.2024.

17 h

Podeli: