Utorak, 29.04.2014.

20:26

Smenjen ministar bezbednosti BiH

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH danas je smenio ministra bezbednosti BiH Fahrudina Radončića, čime je ta odluka postala definitivna.

Izvor: Tanjug

Default images

Smenu je prethodno izglasao i Predstavnički dom.

Inicijativu je podnela bošnjačka Stranka demokratske akcije posle februarskih nereda tokom kojih je, izmedju ostalog, u Sarajevu zapaljena i zgrada Predsedništva BiH.

Kako se navodi u inicijativi za smenu, "tog dana je bezbednosna situacija u BiH bila značajno narušena i zbog toga ministar bezbednosti treba da odstupi s dužnosti iz moralnih razloga".

Dodaje se da "ministar nije preduzeo radnje iz svoje nadležnosti kako bi se zaštitila lična i imovinska sigurnost gradjana i državna imovina", objavili su lokalni mediji.

Protiv smene glasala su dva delegata iz HDZ, a uzdržani su bili po jedan srpski i hrvatski delegat.

Radončić, koji je i predsednik Saveza za bolju budućnost BiH, izjavio je juče da očekuje da bude smenjen na sednici Doma naroda.

On je za sarajevski portal Klix.ba rekao da je njegova smena zapravo epilog jačanja koalicije SDA i SDP i da mu odgovara "da što pre bude razrešen".

"Eventualna smena je epilog teškog političkog sukoba izmedju mene, s jedne strane, i gospode (Zlatka) Lagumdžije i (Bakira) Izetbegovića, s druge strane, u tumačenju, po meni opravdanog bunta nezadovoljstva naroda. Oni misle da je to antinarodni čin, koji treba sankcionisati, a ja sam se ponašao kao odgovoran političar koji razume svoj narod i ne želi da tuče svoj narod", kazao je Radončić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: