Četvrtak, 10.04.2014.

13:05

I dalje neutralni o Ukrajini

Predsednik Srbije istakao u razgovoru sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom da Srbija i dalje stoji na poziciji neutralnosti u odnosu na Ukrajinu.

Izvor: Tanjug

Default images

"Naše iskreno i odano prijateljstvo sa Ruskom Federacijom i moje lično poštovanje prema predsedniku Putinu ostaje neupitno", istakao je Tomislav Nikolić i izrazio nadu da će se situacija rešiti na miran način kroz dijalog i kompromis.

"Rusija je zauzela odlučan stav da zaštiti svoje sugrađane i svoj interes i smatram da treba da ostane na putu da se problem reši diplomatskim putem, kroz dijalog", istakao je Nikolić.

Čepurin je rekao da Rusija ceni prijateljstvo i principijelan stav Srbije.

On je takođe preneo poruku predsednika Vladimira Putina predsedniku Nikoliću u kojoj je ukazao na tešku situaciju u ukrajinskoj ekonomiji i apeluje na evropske partnere da se sprovedu hitne konsultacije na nivou ministara ekonomije, finansija i energetike radi razrade usaglašenih mera za stabilizaciju privrede Ukrajine i obezbeđenje isporuke i tranzita ruskog gasa u saglasnosti sa potpisanim ugovorima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Pogođena "Gvozdena kupola": Gube totalni rat?

Američki zvaničnici su ozbiljno zabrinuti da bi, u slučaju potpunog rata između Izraela i Hezbolaha, militantna grupa koju podržava Iran mogla da nadvlada izraelsku protivvazdušnu odbranu na severu.

22:12

20.6.2024.

1 d

Podeli: