Ponedeljak, 07.04.2014.

19:16

SAD upozoravaju i prete Rusiji

Bela kuća je upozorila Rusiju da ne interveniše u istočnoj Ukrajini i zapretila daljim sankcijama.

Izvor: Beta, Tanjug

Default images

Predstavnik Bele kuće Džej Karni rekao je da postoje jaki dokazi da su neki proruski demonstranti, koji su zauzeli vladine zgrade na istoku Ukrajine, bili plaćeni i da nisu lokalno stanovništvo.

Prema njegovim rečima, eskalacija u Ukrajini je rezultat povećanog ruskog pritiska.

Karni je rekao da će doći do ozbiljne eskalacije ukoliko Rusija uđe u istočnu Ukrajinu, otvoreno ili prikriveno, preneo je AP.

On je pozvao ruskog predsednika Vladimira Putina da prestane da destabilizuje te oblasti i naglasio da Rusija mora da povuče svoje vojnike s ukrajinske granice.

"Pozivamo predsednika Putina i njegovu vladu da prestane sa naporima za destabilizaciju Ukrajine", rekao je Karni.

On je kazao i da će svaki upad ruskih trupa na istok Ukrajine biti smatran opasnim zaoštravanjem situacije. Proruski separatisti su danas u istočnom ukrajinskom gradu Donjecku proglasili nezavisnost regiona, podsetio je AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: