Ponedeljak, 07.04.2014.

19:16

SAD upozoravaju i prete Rusiji

Bela kuća je upozorila Rusiju da ne interveniše u istočnoj Ukrajini i zapretila daljim sankcijama.

Izvor: Beta, Tanjug

Default images

Predstavnik Bele kuće Džej Karni rekao je da postoje jaki dokazi da su neki proruski demonstranti, koji su zauzeli vladine zgrade na istoku Ukrajine, bili plaćeni i da nisu lokalno stanovništvo.

Prema njegovim rečima, eskalacija u Ukrajini je rezultat povećanog ruskog pritiska.

Karni je rekao da će doći do ozbiljne eskalacije ukoliko Rusija uđe u istočnu Ukrajinu, otvoreno ili prikriveno, preneo je AP.

On je pozvao ruskog predsednika Vladimira Putina da prestane da destabilizuje te oblasti i naglasio da Rusija mora da povuče svoje vojnike s ukrajinske granice.

"Pozivamo predsednika Putina i njegovu vladu da prestane sa naporima za destabilizaciju Ukrajine", rekao je Karni.

On je kazao i da će svaki upad ruskih trupa na istok Ukrajine biti smatran opasnim zaoštravanjem situacije. Proruski separatisti su danas u istočnom ukrajinskom gradu Donjecku proglasili nezavisnost regiona, podsetio je AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: