Ponedeljak, 07.04.2014.

19:22

SLO:Janković ne priča o kandidaturi

Gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković danas se nije izjasnio da li će se ponovo, na kongresu Pozitivne Slovenije, kandidovati za predsednika te stranke.

Izvor: Beta

Default images

Najveća vladina stranka je svoj kongres planirala još u oktobru prošle godine, ali ga je odložila, a za održavanje novog kongresa gradonačelnik se zalaže da bude "što pre".

Poraz aktuelnog vođe stranke i premijerke Alenke Bratušek na kongresu Pozitivne Slovenije bi uzrokovao verovatno i pad njene vlade.

Premijerka je pre nekoliko dana rekla da će zatražiti poverenje parlamenta, a gradonačelnik očekuje da će poverenje biti potvrđeno i da će vlada predložiti novi ekonomski program na osnovu programa stranke Pozitivna Slovenija.

Za porez o nekretninama, koji je ustavni sud oborio, Janković je rekao da je bio dobar, ali da je bio "šljampavo napravljen" odnosno da je bio - fijasko.

Za optužbe Komisije za borbu protiv korupcije gradonačelnik je rekao da se od njih pred sudom s lakoćom može odbraniti ukoliko do suđenja dođe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi lažu, Su-57 je beskoristan?

Vest da su ukrajinske oružane snage oborile ruski Su-57 predstavljena je kao “čudo”, ali sve je više onih koji tvrde da je ta letelica beskorisna.

13:53

19.6.2024.

1 d

Podeli: