Ponedeljak, 07.04.2014.

19:22

SLO:Janković ne priča o kandidaturi

Gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković danas se nije izjasnio da li će se ponovo, na kongresu Pozitivne Slovenije, kandidovati za predsednika te stranke.

Izvor: Beta

Default images

Najveća vladina stranka je svoj kongres planirala još u oktobru prošle godine, ali ga je odložila, a za održavanje novog kongresa gradonačelnik se zalaže da bude "što pre".

Poraz aktuelnog vođe stranke i premijerke Alenke Bratušek na kongresu Pozitivne Slovenije bi uzrokovao verovatno i pad njene vlade.

Premijerka je pre nekoliko dana rekla da će zatražiti poverenje parlamenta, a gradonačelnik očekuje da će poverenje biti potvrđeno i da će vlada predložiti novi ekonomski program na osnovu programa stranke Pozitivna Slovenija.

Za porez o nekretninama, koji je ustavni sud oborio, Janković je rekao da je bio dobar, ali da je bio "šljampavo napravljen" odnosno da je bio - fijasko.

Za optužbe Komisije za borbu protiv korupcije gradonačelnik je rekao da se od njih pred sudom s lakoćom može odbraniti ukoliko do suđenja dođe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Izbija novi rat? "To je jedino rešenje"

Dok je celi svet i dalje fokusiran na dešavanja u Ukrajini, ali i na područje Gaze, tenzije na severu Afrike, zbog teritorije Zapadne Sahare, i dalje su prisutne, a pripadnici pokreta za nezavisnost ističu kako je rat jedino rešenje.

11:06

23.7.2024.

1 d

Svet

Mađarska uzvraća udarac Evropskoj uniji

Mađarska će blokirati fondove Evropske unije za zemlje članice koje su poslale municiju u Ukrajinu dok Kijev ne dozvoli da nafta ruske kompanije Lukoil prođe kroz naftovod na njenoj teritoriji, saopštio je u utorak mađarski ministar spoljnih poslova.

21:43

23.7.2024.

1 d

Aktuelno

Uhapšen je

Južnokorejsko tužilaštvo saopštilo je da je uhapšen osnivač tehnološkog giganta Kakao.

13:20

23.7.2024.

1 d

Podeli: