Subota, 29.03.2014.

23:44

Veliki miting Orbana u Budimpešti

Pristalice konzervativnog premijera Mađarske Viktora Orbana izašle su u velikom broju na miting u Budimpešti da podrže njega i njegovu partiju Fides pred izbore

Izvor: Beta

Default images

Više od sto hiljada ljudi - po proceni novinara, došlo je u centar Budimpešte s narandžastim zastavama Fidesa, i državnim zastavama u znak podrške premijeru koji vlada već četiri godine.

Po najnovijim anketama, Fides ima podršku 32 do 38 odsto ispitanika, a oko 20 odsto će glasati za levičarsku koaliciju koju predvodi Socijalistička stranka, dok će 15 odsto biti za ekstremno desničarsku partiju Jobik.

Orban očekuje, kako je rekao, "veliku pobedu" na izborima, ali je ipak pozvao građane da ne propuste priliku da glasaju.

"Mi smo favoriti ovih izbora, ali to nije sinonim za pobedu. Priliku treba pretvoriti u pobedu", rekao je Orban u govoru na skupu.

Taj 50-godišnji konzervativni političar na vlasti je od 2010. i, ako ne bude nekog iznenadnjenja, vladaće i posle ovih izbora.

U prethodnom sazivu Orbanov Fides je imao dvotrećinsku većinu u Parlamentu.

Opoziciona levica održaće predizborni skup u Budimpešti sutra, u nedelju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: