Četvrtak, 06.03.2014.

08:53

Lazarević:Neću biti svedok saradnik

Branko Lazarević, bivši šef kabineta ministra policije rekao da je tokom iskaza o aferi "Šarić" govorio istinu, da nije nikoga štitio i da ne planira da beži.

Izvor: Tanjug

Default images

''Ni sa kim se nisam dogovarao, niti tražio povlašćeni položaj. Nikoga nisam štitio. Izneo sam istinu'', rekao je Lazarević za današnje ''Novosti'' govoreći o svojoj ulozi u aferi ''Šarić'' .

Lazarević je rekao da je načelniku Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije obećao da će se u zakazano vreme pojaviti na saslušanju, što je i učinio, i da ga je iznenadilo što su mu oduzeli pasoš, jer ne namerava da beži iz zemlje.

Lazarević, nekadašnji šef kabineta ministra policije Ivice Dačića i otpravnik naše ambasade u Atini, osumnjičen je, podsećaju "Novosti", za odavanje službene tajne narko-klanu Darka Šarića.

On izričito odbija spekulacije da je napravio tajni dogovor sa tužilaštvom, po kojem bi trebalo da se pojavi kao zaštićeni svedok u aferi koja već mesecima potresa Srbiju.

Na pitanje da li mu je čudno što mu posle saslušanja nije određen pritvor, s obzirom na to da je osumnjičen za teško krivično delo, Lazarević je odgovorio da mu je čudno što mu je tužilac oduzeo pasoš i uskratio mu pravo kretanja.

Lazarević je naglasio i da dolazak na saslušanje nije odlagao nijednom i da mu je bilo u interesu da što pre dođe i "skine ljagu sa svog imena".

On je rekao i da se najviše brine za bezbednost svoje porodice i da je njegovoj supruzi, krajem 2008. prećeno telefonom, uz pominjanje njegovog imena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

12 h

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

7 h

Podeli: