Četvrtak, 27.02.2014.

17:08

Tači: Prioritet saradnja sa CG

Jačanje saradnje sa Crnom Gorom je prioritet Kosova, poručio je Hašim Tači u razgovoru sa Igorom Lukšićem

Izvor: Beta

Default images

Premijer Kosova Hašim Tači je tokom razgovora s ministrom spoljnih poslova Crne Gore, Igorom Lukšićem izjavio da su za Vladu Kosova prioritet jačanje političke, ekonomske, društevne i saradnje Kosova s Crnom Gorom u kulturi.

Kako je saopštio kabinet Tačija, razgovaraloi su o međudržavnoj saradnji između Kosova i Crne Gore i o procesu evro-integracije.

"Premijer Tači je na sastanku sa šefom crnogorske diplomatije visoko ocenio bilateralne odnose Kosova i Crne Gore, i istakao da je Vlada Kosova spremna da te odnose i dalje unapređuje u svim oblastima od zajedničkog interesa", piše u saopštenju.

Ističe se da je sada zajednički prioritet saradnja dve zemlje i razmena iskustava na putu evro-integracije, kao i jačanje političke, ekonmske i druge saradnje.

Ministar Lukšić se sastao i sa kosovskim ministrom spoljnih poslova Enverom Hodžajem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zatreslo se jako: Zemljotres jačine 7,4 stepena

Zemljotres jačine 7,4 stepena po Rihterovoj skali pogodio je u četvrtak uveče sever Čilea, u blizini granice sa Argentinom, a za sada nema izveštaja o povređenima ili većoj šteti, objavio je Američki geološki zavod.

7:18

19.7.2024.

1 d

Podeli: