Sreda, 12.02.2014.

10:38

ČA: Zaraženi klostridijom stabilno

Zdravstveno stanje troje pacijenata zaraženih toksinom klostridije, koji se nalaze u čačanskoj bolnici, je stabilno, potvrdio portparol dr Miroslav Sretenović.

Izvor: Tanjug

Default images

"Od juče, kada je proglašena epidemija na ortopediji naše zdravstvene ustanove, nema novozaraženih ovom bakterijom", naveo je on agenciji Tanjug.

Direktor Zavoda za javno zdravlje u Čačku, dr Ana Mišović kaže da su preduzete sve neophodne mere kako bi se sprečilo širenje infekcije.

"Pacijenti dobijaju predviđenu terapiju, na odeljenju se sprovode protivepidemijske i sanitarne radnje, kao i svi drugi postupci u novonastaloj situaciji", rekla je ona.

Mišovićeva je istakla da se svakodnevno vrši nadzor, a do daljeg neće biti prijema na odeljenje ortopedije čačanske bolnice.

"Takođe, zabranjene su posete hospitalizovanim pacijentima, nema donošenja hrane, osim flaširane vode, a bolesnici kojima bude neophodna ortopedska operacija biće upućeni u kraljevački Zdravstveni centar", podsetila je Mišovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: