Subota, 08.02.2014.

21:25

PR: Ostavka rektora Univerziteta

Rektor Univerziteta u Prištini Ibrahim Gaši podneo je večeras ostavku na tu funkciju posle višednevnih protesta studenata.

Izvor: Tanjug

Default images

Gostujući na centralnom dnevniku javnog servisa RTK Ibrahim Gaši je rekao da daje neopozivu ostavku na mesto rektora i dodao da je pismo njegove ostavke predao Upravnom Odboru Univerziteta.

Više stotina studenata protestovalo je proteklih pet dana ispred zgrade rektorata tražeći ostavku rektora Gašija zbog navodnog objavljivanja naučnih radova u fiktivnim novinama, istragu o zloupotrebama na Univerzitetu, poboljšanje infrastrukture u Studentskom centru i smanjenje uticaja vlade na Univezitet.

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare grupa studenata prištinskog univerziteta najavila je da će u ponedeljak nastaviti proteste ako Gaši do tada ne podnese ostavku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: