Utorak, 04.02.2014.

17:11

Merkel za pregovora EU sa Turskom

Nemačka kancelarka Angela Merkel podržava nastavak pregovora o pristupanju Turske Evropskoj uniji, prenosi AP.

Izvor: Beta

Default images

Govoreći o pregovorima o pristupanju Turske EU, Merkel je, nakon sastanka sa turskim premijerom Redžepom Tajipom Erdoganom, rekla da podržava otvaranje onih pregovaračkih poglavlja koja se odnose na pravdu i ljudska prava "što je pre moguće".

Ona je takodje prozvala Tursku po pitanju nezavisnosti pravosudja, koja je dovedena u pitanje zbog načina na koji je Ankara upravljala nedavnim skandalom zbog korupcije.

Pregovori Turske o pristupanju EU počeli su 2005. godine, ali se jedva kreću, uglavnom zbog spora Turske sa Kiprom, koji je član EU, i nelagode u EU povodom prijema zemlje sa velikim brojem stanovnika, većinom muslimana.

Turski premijer Redžep Tajip Erdogan zatražio je od Nemačke veću podršku procesu evropskih integracija Turske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: