Petak, 27.12.2013.

22:28

Ledolomci zaglavljeni tokom akcije

Kineski ledolomac koji je krenuo da pomogne zaglavljenom ruskom brodu na Antarktiku, i sam je stao okovan ledom, na šest i po nautičkih milja od ruskog broda.

Izvor: Tanjug

Default images

"Ledolomac je naišao na veliki led i zbog svoje bezbednosti za sada ne može da nastavi put do ruskog broda", saopštile su australijske pomorske vlasti, dodajući da se sada razmatraju druge opcije.

Ruski brod "Akademik Šokalskij", koji se nalazi u naučnoj ekspediciji, zaglavio se na Božić, uveče, kada je i poslao poruku za pomoć, na oko 100 nautičkih milja istočno od francuske baze na Antarktiku. U njemu se nalazi 74 putnika i članova posade.

Do nezgode je došlo zbog jakih vetrova koji su nabacali led i sneg oko plovila gde se ubrzo oformio debeli ledeni pojas, piše AP.

Brod nijednog momenta nije bio u opasnosti od potonuća, a 74 naučnika, turista i članova posade imaju dovoljno zaliha hrane.

Tri ledolomca su se juče uputila u akciju spasavanja, ali se kineski ledolomac "Snežni zmaj" danas najviše približio brodu u nevolji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: