Utorak, 24.12.2013.

14:45

Kim "mrtav pijan" naredio ubistva

Mladi lider Severne Koreje Kim Džong Un (30) bio je jako pijan kada je naredio pogubljenje dvojice bliskih saradnika njegovog pre 12 dana pogubljenog teče.

Izvor: Tanjug

Default images

Kako piše britanski "Dejli Mejl" Kim je naredio da se ubiju poslanici Ri Rjong Ha i Džang Su Gil, jer su "isuviše bili spori u ispunjenju naređenja".

Dvojica članova Radničke partije ubijeni su u novembru, kada je započela čistka u vrhu severnokorejske vlasti, da bi se osigurala Kimova prevlast.

Oni su predsednika Severne Koreje, najverovatnije, uznemirili, jer nisu brzo odreagovali kada im je rečeno da predaju profitabilni posao u ruke vojsci.

Dvojica zvaničnika bila su u najbližem krugu od osam saradnika pogubljenog Džang Song Teka, teče i političkog oca aktuelnog severnokorejskog vođe. Džang se teretio sa 24 tačke optužnice, uključujući zloupotrebu položaja i "sanjanje drugačijih snova" od režima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se haos: Evakuisano 800.000 ljudi

U Bangladešu je evakuisano gotovo 800.000 ljudi iz ugroženih područja pred dolazak jakog ciklona koji se formirao iznad Bengalskog zaliva, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije te zemlje.

12:28

26.5.2024.

1 d

Podeli: