"Đukanović nas preporučio UAE"

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio da je crnogorski premijer Milo Đukanović preporučio Ujedinjenim Arapskim Emiratima da ulažu u Srbiju.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 05.12.2013.

00:09

Default images

Vicepremijer Aleksandar Vučić je za TV Crne Gore rekao da između Beograda i Podgorice sledi period dobrih odnosa

Vučić je kazao da će 9. decembra, kada Đukanović dolazi u zvaničnu posetu Beogradu nakon decenijske pauze, zvaničnici dve države pokrenuti pitanja platnog prometa, revitalizacije pruge, ali i drugih infrastrukturnih projekata.

"Za nas je bilo jako važno što je Đukanović rekao UEA nekoliko lepih reči o Srbiji. On je bio vrlo korektan i preporučio je nas za njihova ulaganja u namensku industriju Srbije", rekao je Vučić.

On je napomenuo da su Crna Gora i Srbija opredeljene da u brojnim projektima zajedno nastupaju.

"Mislim da ćemo 9. decembra razgovarati o tome i da će se Đukanović u Podgoricu vratiti sa konkretnim rezultatima i dogovorima", istakao je Vučić.

Prema njegovim rečima, iako mnogima smeta to što je Crna Gora izabrala Kinu za partnera za izgradnju auto-puta, Srbiji to ne smeta.

"Mi ne mislimo da su kineske pare loše pare. Nama su potrebne jeftine pare, jer ne možemo da plaćamo i vraćamo preskupe kredite", kazao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

196 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

1 d

Podeli: