Sreda, 04.12.2013.

07:48

Ubijen vođa Hezbolaha u Bejrutu

Libanska militantna grupa Hezbolah tvrdi da je ubijen jedan od njihovih vođa, javlja BBC.

Izvor: B92, Beta

Default images

U saopštenju Hezbolaha se navodi da je reč o Hasanu al-Lakisu, koji je ubijen oko ponoći u Hadatu, delu Bejruta, preneo je Rojters, a libanska policija kaže da je Al- Lakis ubijen iz puške dok je ulazio u automobil ispred zgrade u kojoj je živeo.

Hezbolah je za ovo ubistvo okrivio Izrael, navodeći da je Izrael nekoliko puta već pokušao da ga ubije.

Portparol izraelskog Ministarstva spoljnih poslova Jigal Palmor negirao je umešanost Izraela u ubistvo Al- Lakisa, navodeći da Hezbolahu "ne trebaju dokazi, niti činjenice, oni prosto okrivljuju Izrael za sve".

Međutim, sumnja se da izraelska špijunska služba već više od dve decenije vrši atentate na komandante Hezbolaha.

Hezbolah je do sada nekoliko puta pokušavao da izazove rat sa Izraelom. U jednom takvom sukobu sa Izraelom 2006. godine poginuo je
sin jutros ubijenog komandanta Al Lakisa.

Šiitsku libansku organizaciju Hezbolah je nekoliko zemalja sveta, uključujući SAD, proglasilo terorističkom organizacijom. Vašington je takođe optuižio tu grupu da pruža pomoć sirijskom lideru Bašaru al Asadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: