Ponedeljak, 18.11.2013.

16:59

Radomir Marković traži pomilovanje

Bivši načelnik Resora državne bezbednosti Radomir Marković podneo zahtev za pomilovanje predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, potvrđeno u Predsedništvu za B92.

Izvor: B92, Tanjug

Default images

Ministarstvo pravde i državne uprave je, shodno zakonskoj proceduri, dalo mišljenje o tom zahtevu i prosledilo ga Predsedništvu, potvrđeno je za B92 u tom ministarstvu.

Prema zakonu o pomilovanju, ne postoji rok do kog predsednik mora da odgovori na Markovićev zahtev. Zakon takođe ne ograničava koliko puta neko može da traži pomilovanje.

Radomir Marković (67) je osuđen na 40 godina zatvora za ubistvo četvorice funkcionera SPO na Ibarskoj magistrali i Ivana Stambolića i nalazi se na izdržavanju zatvorske kazne u specijalnom zatvoru u Požarevcu.

Prethodnih dana beogradski mediji prenosili su nezvanične informacije da su istražni organi ponudili Markoviću kaznu od 15 godina zatvora umesto 40 za ta dela, ako progovori o ubistvima iz vremena Slobodana Miloševića, kao što je ubistvo novinara Slavka Ćuruvije.

List Danas je danas objavio da je Radomir Marković razgovarao o ubistvu Slavka Ćuruvije sa istaknutim tužiocem i visokim obaveštajnim zvaničnikom prethodne vlasti.

Prethodno je list Politika objavila da je Marković iz zatvora poslao poruku da će "Srbija biti na kolenima" ako objavi saznanja iz vremena kad je bio na čelu te službe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Diže se uzbuna, preti nam potpuni kolaps?

Planeta Zemlja je u poslednjih 13 meseci rušila temperaturne rekorde, a svaki mesec beleži temperature za 1,5 stepeni Celzijusa više od predindustrijskog proseka, rezultat je nove naučne studije o globalnom zagrevanju.

8:40

11.7.2024.

1 d

Kosovo

Zapaljena zastava Srbije

Kosovska policija saopštila je danas da je zapaljena zastava Srbije u blizini jednog restorana u severnoj Mitrovici.

11:54

11.7.2024.

1 d

Podeli: