Sreda, 06.11.2013.

14:17

Bramerc: Izveštaj će biti pozitivan

Glavni tužilac Međunarodnog krivičnog tribunala Serž Bramerc rekao je da će izveštaj o saradnji Srbije sa Tribunalom biti pozitivan.

Izvor: Tanjug

Default images

Taj izveštaj biće predstavljen u decembru Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Bramerc, koji se danas sastao sa državnim sekretarom Ministarstva pravde i državne uprave Danilom Nikolićem, kako se dodaje u saopštenju Ministarsva pravde i državne uprave, pohvalio je dosadašnje rezultate koje je Srbija postigla u rešavanju problema procesuiranja ratnih zločina.

On je takođe, istakao da je zadovoljan regionalnom saradnjom između tužilaštava Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije i izrazio uverenje da će se saradnja nastaviti i unapređivati kako bi se problem ratnih zločina što pre rešio.

Državni sekretar je sa Bramercom razgovarao o dosadašnjoj saradnji, ali i o unapređenju buduće saradnje između Srbije i Haškog tribunala.

Nikolić je, kako se ističe, rekao da su Srbija i Tužilaštvo Haškog tribunala u prethodnom periodu imali jako dobru i kvalitetnu saradnju i da će se ona i dalje odvijati na nivou utvrđenom zaključcima Vlade Srbije nakon oslobađajuće presude Gotovini, Markaču i Hradinaju.

On je naglasio da je Srbija posvećena progonu ratnih zločinaca, ali da to isto očekuje i od tužilaštava i sudova Bosne i Hercegovine i Hrvatske, "jer zločini i zločinci ne smeju imati nikakav vid zaštite ili tolerancije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

16 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: