Sreda, 04.09.2013.

07:52

Većina Amerikanaca protiv rata

Većina Amerikanaca je protiv kaznene vojne intervencije u Siriji zbog toga što je sirijska vlada, navodno, upotrebila hemijsko oružje protiv civila.

Izvor: Tanjug

Default images

Skoro 60 odsto Amerikanaca je protiv vazdušnih udara na Siriju, iako je američka administracija utvrdila da je režim te zemlje upotrebio hemijsko oružje protiv sopstvenog naroda, pokazali su rezultati najnovije ankete koju su sproveli "Vašington post" i "ABC njuz".

Demokrate i republikanci se jednako protive napadima, a veliko protivljenje vlada među svim političkim i demografskim grupama obuhvaćenim anketom.

Najveći otpor intervenciji pružaju politički nezavisni ispitanici - čak 66 odsto, objavio je "Vašington post".

Međutim, Amerikanci su skloniji da podrže vojnu akciju ako bi u njoj učestvovale Velika Britanija i Francuska, pa bi u tom slučaju intervenciju bilo spremno da podrži 46 odsto anketiranih.

Ali 51 odsto njih je protiv intervencije čak i kada bi bila formirana takva koalicija.

Još više Amerikanaca je protiv naoružavanja sirijskih pobunjenika koje je predsednik Barak Obama odobrio u junu. Čak 70 odsto njih je protiv naoružavanja pobunjenika, a među njima je velika većina demokrata, republikanaca i politički nezavisnih ispitanika.

Anketa je sprovedena telefonskim putem u periodu od 28. avgusta do 1. septembra na slučajnom uzorku od 1.012 punoletnih osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

16 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

23 h

Podeli: