Četvrtak, 27.06.2013.

18:31

Snoudenu nevažeća propusnica?

Ekvadorski zvaničnici saopštili su da je neimenovani službenik u vladi te zemlje Edvardu Snoudenu izdao propusnicu koja nije validna.

Izvor: Tanjug

Default images

Kako se navodi, propusnica mu je izdata kako bi mogao da doputuje u Ekvador i zatraži politički azil.

"Svaki dokument takvog tipa nema nikakvu validnost, a odgovornost za to snosi isključivo osoba koja ga je izdala", rekla je danas novinarima Beti Tola, sekretar za političku upravu, kako prenosi AP.

Ona je zapretila pravnim postupkom osobi koja je izdala takav dokument.

Televizijska mreža "Univizion" ranije danas objavila je sliku propusnice koja je izdata u konzulatu Ekvadora u Londonu.

Tola je napomenula da zahtev za azil koji je Snouden podneo Ekvadoru još nije obrađen pošto se on ne nalazi na ekvadorskoj teritoriji kao što to zakon nalaže.

U međuvremenu, ekvadorske vlasti saopštile su danas da se odriču povlašćenog statusa u trgovini sa SAD kako bi dokazale svoj principijelni pristup zahtevu za azil koji je Ekvadoru uputio bivši službenik američke Nacionalne bezbednosne službe.

Snouden (30), koga Vašington traži zbog obelodanjivanja velikih američkih programa nadgledanja, proveo je u sredu četvrti dan na moskovskom aerodromu Šeremetjevo, a njegovi dalji planovi su još uvek misterija, prenela je agencija AFP.

Snouden je zatražio azil od Ekvadora, ali je ekvadorski ministar spoljnih poslova Rokardo Patino juče, tokom posete Maleziji, izjavio da bi bilo potrebno čak dva meseca da Kito donese odluku o tome.

On se, međutim, kasnije ispravio, napisavši na svom Tviter nalogu da su ga novinari pogrešno interpretirali i da bi to moglo da potraje "jedan dan, jednu nedelju ili, kao u slučaju Asanža, dva meseca".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

16 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: