Erdogan:Brazil je žrtva iste zavere

Premijer Turske Erdogan, koji je okrivio demonstrante u svojoj zemlji da nastoje da destabilizuju njegovu vladu, rekao je da je Brazil žrtva iste zavere.

Izvor: Tanjug

Subota, 22.06.2013.

19:42

Default images

Erdogan je ovo izjavio pred nekoliko desetina hiljada pristalica u severnom gradu Samsunu, u poslednjem od nekoliko mitinga koje je održao.

Erdogan je, kako je preneo AP, za tronedeljne anti-vladine proteste u Turskoj koje je vlada ugušila, optužio neimenovane strane snage, bankare i pojedine medije za koje smatra da žele da nanesu štetu zemlji.

Njegovi kritičari, navodi američka agencija, kažu da su demonstranti zamoreni njegovom sklonošću ka autoritativnom vlašću.

"Oni koji nisu uspeli u Turskoj, sada se trude da nešto urade u Brazilu", kazao je Erdogan.

Masovni protesti u Brazilu počeli su ranije ovog meseca nakon što je poskupeo javni prevoz.

Policija za razbijanje demonstanata upotrebila je danas vodene topove da bi rasterala nekoliko hiljada ljudi koji su se okupili na istanbulskom Trgu Taksim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: