Petak, 04.01.2013.

17:06

Doba seksualne i druge izopačenosti

Mitropolit Amfilohije u božićnoj poruci kaže da svet živi u vremenu afirmacije nagonskog totalitarizma koji razara porodicu i legalizuje seksualne izopačenosti.

Izvor: Beta, Tanjug

Default images

On je optužio svetske organizacije da stoje iza globalne seksualne revolucije, a medije da su globalni trovači koji šire totalitarne zaraze.

"Ova revolucija novog (prastarog) paganskog totalitarizma.... u ime polnog zadovoljenja, pretvara materinu utroba iz radionice života u radionicu smrti, legalizuje sve seksualne izopačenosti, od sodomije do pederastije", naveo je mitropolit Srpske pravoslavne crkve.

On je istakao da se Crkva svim svojim bićem i svedočenjem protivi "protivprirodnom, beslovesnom i jalovom raspaljivanju muškog na muško i ženskog na žensko".

Medije, posebno savremenu televiziju, nazvao je globalnim trovačima i igračima u širenju totalitarne zaraze
, bez presedana u istoriji, a svetske organizacije da stoje iza globalne seksualne revolicije i da ogromnim novcem finansiraju navodno kvalitetne, nove obrazovne ustanove.

"Pornografija i sve njene nastranosti od homoseksualizma do pedofilije postali su biznis koji se meri milijardama. Poslednjih četrdesetak godina ona se eksplozivno proširila i dospela do najzabačenijeg kutka zemlje. Ovaj duhovni otrov negovanja razvrata i svih polnih nastranosti od malih nogu neuporedivo je zarazniji i dugoročno opasniji za ljudsko zdravlje od bilo kakve droge ili zatrovane hrane", smatra mitropolit Amfilohije. Mitropolit Amfilohije je ocenio i da je današnja globalna, kulturna revolucija antihrišćanska i zatrovana neizlečivim porivom samouništenja i samoubilaštva.

On je naveo da je globalna seksualna revolucija utoliko demonskija i opasnija ukoliko iza nje stoje svetske organizacije s ogromnim finansijskim sredstvima koje finansiraju te navodno kvalitativno nove obrazovne ustanove.

"U stvari, radi se o dobro plaćenim aktivistima ovog novog globalnog totalitarizma moralne destrukcije i primitivizma", kazao je mitropolit crnogorsko-primorski.

On podseća da crkva poziva na ukroćenje ljudskih nagona i na njihovu bogodanu upotrebu u pravo vreme i za ostvarenje pravih ciljeva, na uzdržavanje od polnih odnosa pre braka, mimo braka, kao i na "celomudrenost" u samom braku.

Amfilohije upozorava da je danas na delu obesmišljavanje svetinje braka u funkciji razaranja porodice i istakao da je ljubav Božja stvorila čoveka, muško i žensko radi novog rađanja i nastavka svukupne tvorevine Božje i da je iz tog razloga brak za Crkvu svetinja ostvarivanja jedinstva muškarca i žene.

"Sve se više, čak i u obrazovanju, forsira rani razvrat i seksualnost, bez obzira na opšte ljudsko iskustvo koliko je to pogubno za čovekovo
zdravlje, jer dolazi do ranih trudnoća i abortusa, širenja polno prenosivih bolesti, kao i onesposobljavanja mladih naraštaja za istinsku
ljubav i vezanost", navodi Amfilohije.

"Kada jedno društvo ili civilizaciju napuste zdrava moralna pravila življenja, onda nakon samo nekoliko generacija ono propada i nestaje sa svetske istorijske pozornice, upozorio je mitropolit Amfilohije u Božićnoj poruci dostavljenoj medijima .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

192 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: