Utorak, 19.06.2012.

10:42

Šarić preti Tadiću i Dačiću

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić dobio bezbednosne podatke koji pokazuju da Borisu Tadiću i Ivici Dačiću stižu pretnje od klana Darka Šarića, piše Pres.

Izvor: Press

Default images

Pozivajući se na izvor iz Predsedništva Srbije, list navodi da se Nikolić, koji je predsednik i Saveta za nacionalnu bezbednost, suočio s podacima koji pokazuju koliko su ozbiljne pretnje državnom vrhu, a posebno Tadiću, Dačiću i ljudima iz Biroa za koordinaciju Saveta za nacionalnu bezbednost, koji su ušli u otvoreni sukob sa Šarićevim klanom.

"Tomislav Nikolić je upoznat sa ovim podacima i zbog toga je već u prvom javnom nastupu po izboru na mesto predsednika poručio da Borisu Tadiću nudi prijateljstvo i zaštitu njemu i njegovoj porodici", rekao je izvor "Presa" iz Predsedništva Srbije.

On je dodao da pored toga, zbog bezbednosti bivšeg predsednika Srbije i njegove porodice, Nikolić neće tražiti da se Tadić iseli iz rezidencije koja mu je bila dodeljena na korišćenje dok je bio predsednik Srbije.

Prema rečima "Presovog" izvora, pored Tadića, na Šarićevom spisku za osvetu našli su se svi ostali članovi Biroa za koordinaciju Saveta za nacionalnu bezbednost.

Taj Biro je formiran 2007. po uzoru na nemački i u njemu se koordinira rad svih službi bezbednosti, direktora policije, tužioca za organizovani kriminal, podseća "Pres".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: