Utorak, 07.02.2012.

11:26

Grčka gradi ogradu prema Turskoj

Vlada Grčke najavila je da uskoro počinje izgradnja zaštitne ograde na granici prema Turskoj zbog izbeglica.

Izvor: Tanjug

Default images

Ministar za javni poredak Hristos Papucis je prilikom posete severoistočnoj Grčkoj izjavio da će izgradnja ograde duže reke Evros (Marica) početi idućeg meseca i da će biti završena do septembra.

Prepreka za ilegalne imigrante biće duga deset kilometara, a visoka četiri metra i koštaće tri miliona evra. Biće opremljena kamerama za noćno osmatranje i drugom savremenom opremom.

"Ovo je poruka ilegalnim imigrantima da znaju da će ova ruta ubuduće biti zatvorena za njih... Ovo je poruka Evropskoj uniji da se Grčka u potpunosti angažovala u rešavanju ovog problema", istakao je ministar Popucis prilikom posete jednom mestu na granici prema Turskoj, prenose agencije.

Grčka se poslednjih godina suočila s pravom poplavom izbeglica koje stižu sa svih strana sveta kako bi se, preko njene teritorije, dokopale boljeg života u zemljama Evropske unije.

Ilegalni imigranti najčešće stižu preko Turske iz Avganistana, Pakistana, Iraka, Sudana.

Novi talas izbeglica je počeo da stiže posle početka "arapskog proleća" i iz Tunisa i Libije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: