Utorak, 07.02.2012.

11:26

Grčka gradi ogradu prema Turskoj

Vlada Grčke najavila je da uskoro počinje izgradnja zaštitne ograde na granici prema Turskoj zbog izbeglica.

Izvor: Tanjug

Default images

Ministar za javni poredak Hristos Papucis je prilikom posete severoistočnoj Grčkoj izjavio da će izgradnja ograde duže reke Evros (Marica) početi idućeg meseca i da će biti završena do septembra.

Prepreka za ilegalne imigrante biće duga deset kilometara, a visoka četiri metra i koštaće tri miliona evra. Biće opremljena kamerama za noćno osmatranje i drugom savremenom opremom.

"Ovo je poruka ilegalnim imigrantima da znaju da će ova ruta ubuduće biti zatvorena za njih... Ovo je poruka Evropskoj uniji da se Grčka u potpunosti angažovala u rešavanju ovog problema", istakao je ministar Popucis prilikom posete jednom mestu na granici prema Turskoj, prenose agencije.

Grčka se poslednjih godina suočila s pravom poplavom izbeglica koje stižu sa svih strana sveta kako bi se, preko njene teritorije, dokopale boljeg života u zemljama Evropske unije.

Ilegalni imigranti najčešće stižu preko Turske iz Avganistana, Pakistana, Iraka, Sudana.

Novi talas izbeglica je počeo da stiže posle početka "arapskog proleća" i iz Tunisa i Libije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Kosovo

Otpriznaće tzv. Kosovo?

Nekadašnji ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac ocenio je da zvanična Budimpešta zna koliki značaj Srbija pridaje Kosovu i ukoliko joj se ukaže prilika - neće propustiti da povuče odluku o priznanju.

12:50

17.6.2024.

1 d

Podeli: