Utorak, 08.03.2011.

11:04

Subvencija najugroženijima

Grad Niš i Elektrodistribucija postigli sporazum da socijalno najugroženijim Nišlijama ne isključuju struju zbog dugova nastalih do početka godine.

Izvor: Beta

Default images

Prema odluci, najugroženijim građanima neće se obustavljati isporuka struje ukoliko su korisnici materijalne pomoći i obezbeđenja ili imaju otvorene socijalne karte.

"Socijalno najugroženiji građani Niša imaju obavezu da od 1. januara redovno izmiruju svoje račune za struju, a prethodni dugovi neće biti razlog za isključenje", navela je članica gradskog veća Dušica Davidović.

Njima neće biti obustavljena isporuka električne energije zbog dugovanja nastalih do 1.januara 2011. godine.

Davidovićeva je objasnila da će grad platiti priključenje na mrežu socijalno ugroženim građanima kojima je obustavljena isporuka električne energije.

Tom akcijom obuhvaćeno je 1.627 korisnika materijalnog obezbeđenja i 2.227 građana kojima su već odobrene subvencije za plaćanje računa gradskim komunalnim preduzećima.

Nišlije za utrošenu električnu energiju duguju Elektrodistribuciji oko 5,6 milijardi dinara.

Inače, prosečna neto zarada u Nišu u januaru ove godine bila je 29.307 dinara, što je samo za oko par hiljada dinara veći iznos od minimalne potrošačke korpe, koja je u decembru prošle godine iznosila 27.822 dinara.

Bez posla je u Nišu januara ove godine bilo 35.767 gradjana, što je za oko 1.000 više nego prethodna dva meseca.

Niš je po prosečnoj neto plati na 59. mestu od ukupno 167 opština i gradova u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: