Sreda, 04.11.2009.

14:12

Cvetković prihvata sugestije LSV-a

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je da su prihvaćeni predlozi i sugestije LSV-a na Nacrt zakona o prenosu nadležnosti Vojvodine.

Izvor: B92, FoNet

Default images

Cvetković je, posle sastanka sa predsednikom Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenadom Čankom, novinarima rekao da očekuje da će zakon sutra biti usvojen na sednici Vlade Srbije i upućen u Skupštinu Srbije. Premijer je naveo da očekuje većinsku podršku za zakon u parlamentu.

Čanak i Cvetković su saopštili novinarima da će u zakon, pored ostalog, biti uvršten amandman kojim se precizira da je Novi Sad glavni grad Vojvodine.

Prema Čankovim rečima, dogovoreno je i da se prihvate rešenja kojima se sprečava da se nekim drugim zakonima smanjuju nadležnosti koje AP Vojvodina ima po Statutu, kao i rešenja u vezi sa imovinom pokrajine, pre svega kada je reč o javnim preduzećima.

Čanak je dodao da se posle današnjeg sastanka proširila baza podrške zakona i izrazio zadovoljstvo što se izašlo iz statusa kvo, koji je, kako je rekao, stajao na putu demokratskom razvoju Srbije.

Statut Vojvodine usvojen je u parlamentu pokrajine pre više od godinu dana, ali do sada nije potvrđen u Skupštini Srbije jer se, kako je saopštavano, čekalo na izradu zakona o prenosu nadležnosti.

Čanak je o zahtevima LSV govorio i u emisiji Kažiprst B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: