Ponedeljak, 09.07.2007.

17:50

Savet za minimalac od 11.094 dinara

Socijalno-ekonomski savet Srbije predložio je da neto minimalna zarada u bude 63,50 dinara po radnom času.

Izvor: Tanjug

Default images

Tako bi predloženi minimalac za periodu jul-decembar iznosio 11.094 dinara. Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić, koji je član Saveta, rekao je da je reč o značajnom povećanju od 15,45 odsto, s obzirom da je cena radnog časa do sada bila 55 dinara.

Ukoliko Vlada Srbije usvoji taj predlog, minimalna zarada iznosiće 40,95 odsto prosečne neto zarade u Srbiji, koja je 26.981 dinara, precizirao je Ljajić na konferenciji za novinare.

Na prvoj sednici Saveta u novom sazivu verifikovani su mandati predstavnika Vlade u tom telu, a za predsedavajućeg u narednih godinu dana izabran je Branislav Čanak, predsednik Ujedinjenih granskih sindikata "Nezavisnost".

Čanak je rekao da je želja novog saziva da Savet postave na temelje prave institucije, da ostvaruje ono što se od njega očekuje i da uđe u svetsku porodicu socijalno ekonomskih saveta.

To će se, prema njegovim rečima, i desiti u novembru, kada bi Savet trebalo da bude primljen za punopravnog člana svetske porodice socijalno ekonomskih saveta, "što je nova obaveza ali i privilegija, jer ćemo dobijati konkretne podatke o njihovim iskustvima".

Savet postoji da ne bi bilo "vrućih jeseni i zima" na ulicama, već da bi se problemi rešavali za stolom, naglasio je Čanak, i dodao da će tražiti rebalans budžeta, s obzirom da je Savet dobio mala sredstva za rad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

22 h

Podeli: