I životinje u Ustavu?

Organizacije koje se bore za zaštitu prava životinja traže da novi Ustav Srbije sadrži odredbe o zaštiti prva životinja.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 11.04.2005.

14:45

Default images

Pomenute organizacije uputile su taj zahtev predsedniku Skupštine Srbije Predragu Markoviću, a organizacija "Orka" je saopštila da životinje imaju pravo na život u skladu sa svojom vrstom i zakonom.

Organizacije traže da u Ustav bude uneto: "Srbija je dužna da poštuje i štiti prirodne temelje života, dostojanstvo životinja i obezbedi poštovanje i ostvarenje njihovih prava u interesu budućih pokoljenja."

Potpisnici zahteva su "SOS enimals", "Sloboda za životinje", "Opstanak", "Noa", "Orka Novi Sad", "Evropska inicijativa 17", "Oaza" i "Help enimals".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: