Vučić: Srbija se neće mešati

Srpski premijer Aleksandar Vučić izjavio je za list ''Danas'' da se Srbija ne meša u unutrašnje stvari drugih zemalja.

Izvor: Danas, Tanjug

Utorak, 12.05.2015.

00:16

Default images
Foto: Beta

Upitan kako komentariše situaciju u Makedoniji, Vučić je rekao: ''Ne mešamo se u untrašnje stvari drugih zemalja''.

U kumanovskom selu Divo, proteklog vikenda su, posle napada albanskih terorista na policiju, izbili sukobi makedonskih oružanih snaga i terorista.

U dvodnevnoj akciji makedonske policije poginulo je osam policajaca, ubijeno 14 terorista, dok je povređeno više od 37 policajaca.

Makedonski zvaničnici saopšstili su u nedelju uveče da je "eliminisana najopasnija teroristička grupa u regionu".

Inače, u više makedonskih gradova od 5. maja održavani su protesti opozicije koja je zahtevala ostavku predsednika Đorđa Ivanova.

Diplomatske misije SAD, EU, OEBS-a i NATO-a u Skoplju izrazile su žaljenje zbog događaja u Makedoniji naglašavajući da je ovo trenutak kada makedonski lideri treba da se udruže u dijalogu o svim pitanjima s kojima se država suočava, uključujući političku krizu i neophodne reforme.

I Evropska komisija je, izražavajući žaljene zbog života koji su izgubljeni u operaciji u Kumanovu i istakla da se nada da će poslednji događaji navesti lidere u Makedoniji na saradnju i ozbiljan dijalog o svim problemima sa kojima je zemlja suočena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: