Komunalci će zaustavljati vozila?

Pripadnici komunalne policije moći će da zaustavljaju vozila, što će biti jedno od novih ovlašćenja koja će dobiti promenom Zakona o komunalnoj policiji.

Izvor: B92, Veèernje novosti

Sreda, 15.04.2015.

14:10

Default images
Foto: B92

‘’Komunalci bi uskoro mogli da zaustavljaju vozila i privode lica sudiji za prekršaje’’, rekao je Nikola Ristić, načelnik komunalne policije Beograda.

Između ostalih novih ovlašćenja, komunalci bi prema ranijim najavama Ministarstva za ljudska i manjinska prava, državnu i lokalnu samoupravu mogli da budu zaduženi i za zaustavljanje ‘’divljih’’ taksista i sprovođenje uličnih prodavaca do sudije za prekršaje.

Pripadnici komunlane policije će dobiti nove uniforme i obuću za koje je izdvojeno 4.452.000 dinara iz budžeta grada Beograda , kako prenose ‘’Večernje novosti’’

Razlog uvođenja noviteta je pre svega pitanje bezbednosti, ali i novih ovlašćenja, koja će komunalci imati nakon usvajanja izmena Zakona o komunalnoj policiji.

Radna uniforma službenika komunalne policije uskoro će imati fluorescentna obeležja, nalik onim uniformama saobraćajne policije, osim toga biće izrađene od kvalitetnijeg materijala, koji će biti otporan na vetar i kišu.

Izrada uniforme i obuće, putem javnih nabavki, poverena je preduzeću ‘’Stil’’.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: