Jovanović: Vučić ne može sâm

Lider LDP Čedomir Jovanović izjavio je u da političari moraju da rešavaju probleme koje Srbija ima 25 godina, da je za to potrebna najspobnija Vlada.

Izvor: B92

Nedelja, 22.02.2015.

10:04

Default images
foto: Beta

On je istakao i da je spreman da razgovara i sa Aleksandrom Vučićem i sa Bojanom Pajtićem.

Jovanović je, na izbornoj skupštini gradskog odbora LDP u Kragujevcu, rekao da ne misli da je danas sve u Srbiji crno-belo, kao što je to bilo nekada.

"Mislim da Vučić može da bude koristan za Srbiju, da može i nešto dobro da uradi, ali i da greši zbog toga što nema nikoga ko bi ga na vreme upozorio ili zaustavio u tim greškama", rekao je Jovanović.

On je naveo, da za razliku od Vučića, ne misli da je za sve probleme u zemlji odgovoran onaj ko je do juče bio na vlasti, kao i da još manje misli da samo jedan čovek, jedna stranka, jedna vladajuća koalicija mogu uraditi ono što se u Srbiji mora uraditi.

Lider LDP je rekao i "da je iz sve snage navijao da Aleksandar Vučić postigne dogovor za smederevsku Železaru".

"Niko u državi neće biti srećan zbog toga što on u tome nije uspeo, ali mi više prava na neuspehe i na greške nemamo. Potrebna nam je najsposobnija vlada, moramo pronaći u ovom društvu one koji imaju snagu, da prvo prokrče put koji se mora stvoriti da bi se do takve vlade došlo", rekao je Jovanović.

Jovanović je rekao i "da političari ne treba da budu taoci ideje" i dodao "da politika ne treba da se svodi na sukob onih koji su na vlasti, kao i onih koji su na vlasti bili do juče, pa bi da se tu na vlast vrate sutra".

"Napisali smo platformu okupljanja za Srbiju, ali je odgovor lidera opozicionih stranaka bio - rano je, hajde da sečakemo. Epilog je - pojedinac kome je čitava Srbija na plećima, i tuce stranaka koje tumaraju bez podrške i uverenja", rekao je Jovanović.

Lider LDP poželeo je vlasti u Kragujevcu, čiji je deo, uspeh u upravljanju gradom i dodao da zna koliko je to teško, imajući u vidu, da su im obaveze tri puta veće od finansijskih mogućnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

178 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: