"Podržavamo odlaganje posete Rame"

Ambasada SAD u Beogradu pozdravila je danas zajedničko saopštenje premijera Srbije Aleksandra Vučića i albanskog premijera Edija Rame.

Izvor: B92

Utorak, 21.10.2014.

14:12

Default images

"Pozdravljamo zajedničko saopštenje premijera Aleksandra Vučića i Edija Rame o obnovljenoj posvećenosti Vlada Srbije i Albanije očuvanju stabilnosti u regionu. U potpunosti podržavamo odluku dva premijera da se za posetu odredi novi datum i nastavi sa rešavanjem problema putem dijaloga", rekao je u pisanoj izjavi Tanjugu ataše za štampu Ambasade SAD Stiven Stark.

Poseta premijera Rame Beogradu, koja je prvobitno bila planirana za 22. oktobar, odložena je nakon incidenta koji se pre nedelju dana dogodio tokom fudbalske utakmice Srbija-Albanija.

Vučić i Rama složili su se u nedelju u telefonskom razgovoru da zvanična poseta albanskog premijera Srbiji bude odložena za 10. novembar.

U zajedničkom saopštenju dvojice premijera se navodi da su se saglasili da su incidenti na stadionu u Beogradu tokom utakmice između reprezentacija Srbije i Albanije po svojoj suštini bili veoma nesrećni.

"I dalje postoje jasna neslaganja oko toga kako je do incidenta došlo, ali ne smemo i nećemo propustiti mogućnost da se sastanemo i da radimo na održavanju regionalne stabilnosti", naglasili su sagovornici.

Vreme je da okrenemo novu stranicu u političkim i ekonomskim odnosima između Srbije i Albanije, zaključila su dvojica premijera.

Vučić i Rama istakli su da je neophodno nastaviti dijalog i proces započet u Berlinu 28. avgusta, tokom konferencije o zapadnom Balkanu, jer će on omogućiti poboljšanje odnosa dve zemlje, regiona ali i cele Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: